نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 دانشجوی دکتری ، حقوق جزا و جرمشناسی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران
2 استادیار، گروه حقوق کیفری و جرمشناسی، دانشکده حقوق، الهیات و علوم سیاسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده
یک از شروط تحقق امنیت ملی، تأمین امنیت غذایی جامعه است که از وظایف اساسی دولتها در هر کشوری محسوب میشود. با این پیشفرض که امنیت غذایی یک سیاست امنیت ملی است که کموکیف آن، مقدار عرضه و کیفیت امنیت ملی در هر کشور را تعیین میکند، ارائه بهینه امنیت مستلزم سطح مناسب امنیت غذایی است. امروزه دیگر فقط رهایی از گرسنگی مد نظر نیست، بلکه در تأمین حق بر غذا، باید به سالم و ایمن بودن محصولات غذایی نیز توجه کرد؛ موضوعی که بهعنوان یک چالش حقوق بشری فراروی فناوریهای نوین تولید و عرضه محصولات غذایی فناوری زیستی تراریخته مطرح شده است. حقیقت این است که محصولات غذایی فراوردههای تراریخته نمیتوانند مانند غذاهای معمولی باشند؛ زیرا تولید آنها مستلزم دستکاری ها و مداخلات فنی است. لذا عناصر و ترکیباتی وارد این محصولات میشوند که سابق بر این، در رژیم غذایی انسانی وجود نداشته است. این پژوهش، آثار و ویژگی های محصولات تراریخته و تعیین نوع زیانبار این نوع از محصولات را مورد بررسی قرار داده است و درنهایت با طرح مبانی فقهی، ممنوعیت تولید و عرضه محصولات تراریخته غیرمجاز جهت مداخله کیفری دولت را تبیین کرده است.
کلیدواژهها